Платена публикация

Новият морски дом на градските бохеми

Съдържание за Umani Hotel & Beach 01 юни 2022, 12:25

Концептуално новият за Златни пясъци бутиков хотел Umani Hotel & Beach отваря врати за сезон 2022 и дава заявка коренно да промени облика на почивката на българското море. Вдъхновен от природата, създаден и съществуващ в един ритъм с нея, 4-звездният Umani не изключва човека от тази своя философия, а, напротив - той е поставен в центъра на един свят, изпълнен с удоволствие, смирение и минимализъм, в който изкуството да използваш всичките си сетива в хармония и естетика е поставено на пиедестал. Модерният градски човек, търсещ своето парченце неподправена морска свобода за своята почивка, веднага ще припознае Umani Hotel & Beach за свой естествен хабитат.

И ако той се отличава с нещо, то със сигурност това е преклонението пред органичните форми, естествените материали и създаденото цялостно преживяване за гостите, избрали да прекарат своята почивка тук. Umani се вписва в естествения ландшафт, защото за акцент в изграждането на 4-звездния хотел са ползвани два материала: стъкло и финландско термо дърво. Линиите на фасадата му отразяват редките дървесни видове наоколо и достолепните скали по склоновете.


Неслучайно наградите за дизайн изпреварват всички събития и Umani Hotel & Beach вече е носител на Architecture MasterPrize в категория Зелена архитектура, има и първа награда от Архинова, Сребърен медал от Interarch - XIV Световно триенале на архитектурата, специална награда от Architizer A+Award и други.

Разположен в Златни пясъци - там, където гората целува морето,

Umani Hotel & Beach разполага с 52 стаи и апартаменти с елегантен и наистина завладяващ дизайн. Още от значението на името разбираме, че Umani идва от и за хората (umani - хора, човеци, от италиански). Бутиковият хотел не просто ще настани и обгрижи своите гости, но ще им предложи и свой собствен плаж. Уютен и уединен, достъпен през стълбите, виещи се по склона, плаж Umani има на разположение 200 безплатни шезлонги и чадъри за своите гости, тоалетни, душове, съблекални и спасител всеки ден от 8:00 до 18:00 ч. Гостите имат удоволствието да се докоснат до най-доброто от двата свята: от една страна е удобството да се намира в един от най-старите и добре свързани курорти у нас, който е в близост до исторически и културни забележителности, екопътеки и аквапаркове, а от друга страна е уединението на горския склон с гледка към морето, който Umani ненатрапчиво обитава.

Тъй като мястото е за тези, които изпитват истинско удоволствие от малките радости в живота, авторската кухня е значима част от цялостното изживяване. Ресторант Sea Salt, разположен както на външната стъпаловидна тераса, така и на закрито за по-прохладните моменти, предлага местна, средиземноморска и световна кухня с акцент върху вкусовете на морето и неговите дарове. Всички гости на хотела се наслаждават на обилна закуска. Ресторантът сервира a-la-carte обяд и вечеря, както и подбрани напитки. Има два бара: един до открития басейн и отделен, посветен на миксологията, с името The Concept Lobby Bar. На ниво лоби на разположение на гостите е също витрина със сладолед и десерти.

Ако семейството ви има различна визия за своята почивка,

далеч от шумните all inclusive мастодонти, то Umani Hotel & Beach би препоръчал своите фамилни стаи, семейна свързана стая или апартаменти. Удобно разположен до ресторанта и фоайето, детският клуб е подходящ за деца от 2 до 11 години, а външният басейн има детска секция за малките гости, които още не могат да плуват.
Изборът на стаи е достатъчно гъвкав, за да е подходящ не само за гостите с деца, но и за романтична почивка по двойки, с приятели или за корпоративно събитие. Двойна стая Upstyle ще издигне почивката ви на съвсем ново ниво - грижовно създаден интериор, мечтаната гледка към морето или спокойния парк, просторен балкон и просторно двойно легло. Сутрините могат да започват само и единствено добре с наличната във всяка стая кафе машина Nespresso.

Umani Hotel & Beach отваря врати за своите гости през юли 2022, като те, освен че са първите, докоснали се до минималистичната елегантност на хотела, ще имат възможност да се присъединят към ексклузивния клиентски клуб Umani и да се възползват от отстъпка от 10% за директна резервация от сайта. За регистрация, само до 1 август 2022, не се изисква минимален престой.

"Не е измислица морето и щастието съществува" пише големият Христо Фотев и несъмнено всеки от нас познава това чувство на простичка безметежност и покой, който морската шир подарява на своите най-верни почитатели. Това усещане няма материални измерения, но със сигурност помага да го споделите със съмишленици в правилното време и на подходящото място.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK