Фотогалерия: Дънките като изкуство

Юлия Лазарова 28 април 2024, 10:16
Художникът на "Jeanius" Кристиам Рамос добавя Мик Джагър и Джеймс Дийн към колекция от портрети на знаменитости, изработени от стар син деним.

Талантливият художник от мексикански произход показва тези творби, изобразяващи екранни и музикални икони като Дейвид Боуи, Одри Хепбърн, Мерилин Монро и Франк Синатра.
Процесът включва залепване на десетки хиляди малки парчета, взети от множество стари сини дънки с различни нюанси. Кристиам е запален по създаването на уникални произведения на изкуството и наскоро приема денима за свой материал.

С тези нови портрети той със сигурност отговаря на мотото си - "Защо да бъдеш обикновен, ако можеш да бъдеш уникален".
Създаването на произведения на изкуството върху необичайни повърхности и с нетипични средства е специалност на Кристиам.

Някои примери са триизмерни портрети, създадени само с бонбони, възстановки на шедьоври върху крилата на пеперуди и портрети на икони от попкултурата, "нарисувани" с паста за зъби, както и най-новата му колекция, направена от хиляди парчета сини дънки.
Базираният в Орландо, Флорида, художник е получил различни международни награди за своите необичайни произведения, а негови творби са представени в много от известните музеи на Рипли "Вярвай или не" по целия свят.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK