От дисквалификацията до победата: Герман Гочев завоюва титла за България в Атина
Барманът е на първо място в състезанието Metaxa Twelve 2025
Ресторант "Софра" и шеф Станислав Димитров впечатляват с изкуството на българската кухня
В сърцето на Розовата долина, само на 20 минути от гр. Казанлък, се намира ресторант, който обещава да стане неизменна част от българската кулинарна сцена - ресторант "Софра" в Kings' Valley Medical & Spa Hotel. Воден от шеф Станислав Димитров, един от най-талантливите млади майстори-готвачи в България и финалист в кулинарното риалити състезание "Hell's Kitchen Bulgaria 2024", ресторант "Софра" предлага на гостите си съвременен прочит на българската кухня с вдъхновяващи интерпретации на традиционни рецепти.

От фермата до Софрата
Традиционният ресторант "Софра" залага на натуралните и пресни продукти, които се набавят свежи всеки ден от местни производители и ферми в района на гр. Казанлък. Мисията на шеф Станислав Димитров и неговия екип е да предоставят автентични български вкусове на своите гости с всяко ястие, а в допълнение стимулират и местните производители.

Вдъхновен от културното наследство на България, шеф Димитров представя меню, което улавя духа на българската кухня, като я обогатява със съвременни кулинарни техники и висококачествени продукти от местни ферми и производители. Всяко ястие е внимателно подбрано и създадено, за да отведе гостите на кулинарно пътешествие, изпълнено с вкусовете и ароматите от региона около Казанлък. Тук природата щедро дарява не само с плодородие, но и с един от най-разпознаваемите символи на България - българската роза, която шеф Станислав и екипът му използват умело в своите ястия.
Освен с изкушения от основното си меню ресторант "Софра" не спира да изненадва своите гости със сезонни менюта, които носят духа на времето и топлината на българските традиции. През есента шеф Станислав Димитров върна гостите в спомените от детството с меню, вдъхновено от аромата на тиква и печени кестени. Той представи 10 ястия, които съчетаваха носталгията и уютната топлина на есента. Сега обаче идва ред на зимното меню - внимателно подготвено, за да запали усещането за празничност и уют. Очакват ви нови кулинарни шедьоври, вдъхновени от зимата и казанлъшките традиции.

За още по-пълноценно изживяване, ресторантът предлага внимателно подбрана винена листа, която акцентира върху български вина, които перфектно допълват вкусовете в менюто.
За шеф Станислав Димитров
Шеф Станислав Димитров е добре познат със своето участие в кулинарното риалити предаване "Hell's Kitchen Bulgaria 2024", където се класира на второ място и се доказа като един от младите майстори готвачи на България. Шеф Димитров демонстрира своя иновативен стил , който съчетава уважение към традицията с дързост за нови техники, които преобразяват и обогатяват автентичния български вкус. Под ръководството на шеф Димитров, Ресторант Софра се стреми да вдъхновява гостите да преоткриват познати вкусове от детството и да разширят кулинарните си хоризонти.
С усещане за домашен уют

Интериорът на ресторант "Софра" излъчва уют, елегантност и топлина, като съчетава модерен дизайн с характерни фолклорни елементи и български символи. Дървените елементи в дизайна създават усещане за традиционност и съвременна изисканост, а естествените цветове и текстури подчертават топлината и комфорта на обстановката. Големите прозорци пропускат естествена светлина и разкриват гледка към зелените площи и минералните басейни на Kings' Valley Medical & Spa Hotel, като създават усещане за простор, а камината в сърцето на ресторанта допринася за усещането за домашен уют през есенно-зимния период.
Отворената кухня и грил станция създават динамична и интригуваща обстановка, която ангажира сетивата на гостите, представяйки процеса на работа на шеф. Димитров и екипа му.

Ресторант "Софра" и шеф Станислав Димитров посрещат гостите си от понеделник до петък, от 11:30 - 23:00 часа, за да споделят богатството на българската кухня.
За резервации: +359 88 321 5005
Адрес: Казанлъшки минерални бани ул. "Извора" 22, 6138 Казанлък, България
Facebook: Ресторант Софра /sofra.kingsvalleybg/
www.kingsvalleyhotel.bg
От дисквалификацията до победата: Герман Гочев завоюва титла за България в Атина
Барманът е на първо място в състезанието Metaxa Twelve 2025
Острието на промяната
Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
Независимият дух на малца
Само уиски, само независими дестилерии, редки бутилки и майсторство без компромис – Whisky Show Sofia 2025 превърна занаятчийството в мярка за стойност.
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
Първият азиатски бар, който печели титлата "Най-добър бар в света", е ода на римската простота – и я поднася със стил в Хонконг.