Новини

Люта есен: Какво ни готви Sofia Chilli Fest 2024?

Бакхус 02 септември 2024, 15:38

Всички знаете, че тук в Бакхус сме любители на лютото, затова няма как да не ви споделим за предстоящото събитие, което обещава да разтупти сърцата на всички фенове на пикантните удоволствия.

От 12 до 13 октомври 2024 г. в Chilli Hills, с. Лозен, ще се проведе Sofia Chilli Fest 2024 - събитие, което ще събере най-добрите производители, майстори на люти сосове и ентусиасти, готови да предизвикат своите сетива.
Тази година, освен традиционните изненади, фестивалът ще предложи и много нови активности. Сред тях са мастър класове по приготвяне на люти ястия, които ще ви научат как да съчетавате лютивото с различни вкусове. Очаквайте също и състезания по лютоядство, в които най-смелите ще премерят сили с някои от най-лютивите чушки в света.

Експо зоната ще бъде изпълнена с разнообразие от люти продукти - от сосове и подправки до напитки с пикантен привкус. Специално внимание ще бъде обърнато на новите предложения от нашите приятели от Chilli Hills, които ще представят своите най-нови люти изкушения.

Ключова част от фестивала ще бъде второто издание на League of Fire - това е международна организация, посветена на популяризирането на състезателното ядене на люти чушки, и платформа, където любители и професионалисти от цял свят се състезават за шампионската титла.
Домакин на състезанието ще бъде Shahina Waseem, ностител на световен рекорд на Гинес и по-известна като UK Chilli Queen, която ще покаже как се справя с най-лютивите предизвикателства. Към нея ще се присъедини и Майк Джак, носител на множество титли от книгата на рекордите на Гинес, включително "Най-бързо изяждане на 100 Carolina Reaper чушки".

Но фестивалът няма да е само за най-смелите - за любителите на по-умерените вкусове ще има различни дегустации и събития, които ще предложат нови начини да се насладите на лютивото. Събитието ще бъде подкрепено от разнообразна програма с музика, игри и много други изненади.

Не пропускайте възможността да станете част от Sofia Chilli Fest 2024 - мястото, където лютивото среща креативността и забавлението. Вижте пълната програма и резервирайте своите билети.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK