Свежи и винени на Варна WINEkend 2023
Морското събитие без аналог в България
Варна пие Шампан
След шест издания на ВарнаWINEkend, за което разказахме от първо лице това лято, екипът зад него поема в още една посока - организация на специални винени събития в морската столица. От успешното провеждане на WINEkend-a през 2022 и 2023 стана ясно, че Варна е готова за повече винени преживявания с разнообразна тематика, споделят организаторите.
Ето защо на Международния ден на шампанското - 27 октомври, екипът на ВарнаWINEkend и Nicotea Склад за Култура обединяват сили, за да отпразнуват подобаващо великите вина на Реймс. Шампанското е мода, която никога не отшумява, същински синоним на лукса. Заслужено то е сред най-престижните вина в света, съпровождащо значими спортни турнири и най-големите церемонии в Холивуд.
"La Fête du Champagne" ще представи редица специално подбрани бутилки, с които да покаже, че Шампан може да бъде както царствен и очарователен, така и разнообразен. Във винената селекция ще присъстват както известни имена, така и бутикови къщи, които ще изненадат с характер и игриви балончета. Дегустацията ще започне с 5 non vintage етикета, които подготвят посетителите за истински вълнуваща разходка назад във времето, чак до 1999 г. Към всичко това екипът е подготвил и тематичен кетъринг с черен хайвер от есетри, отглеждани в подножието на Родопите.
Началото на събитието е точно в 19:00 ч., а местата са ограничени.
Свежи и винени на Варна WINEkend 2023
Морското събитие без аналог в България
Североизточна България в 100 вина - част II
За винените събития извън София и новите хора, които ги посещават
Какво се случи в Сан Себастиан - градът, който формира вкусовете на света
Най-важното от тазгодишното издание на Gastronomika: тенденциите за следващите години са традиция, техника и устойчива кухня
#ЧревоугодноМиЕНия: новите класики на София
"Манджа с грозде": Новият нюзлетър на "Бакхус"
Двуседмична селекция с най-интересното, ново и вкусно от света на гастрономията според екипа на "Бакхус"
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
Острието на промяната
Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
От дисквалификацията до победата: Герман Гочев завоюва титла за България в Атина
Барманът е на първо място в състезанието Metaxa Twelve 2025