Новини

Оборище дарява: да пазаруваме с кауза

Бакхус 02 юни 2023, 13:43
Илюстрация: Нанда Ментешева

В месеца, в който празнуваме детството, фондация "За Нашите Деца" започна пилотното издание на кампания "Оборище дарява", която ще продължи през целия месец. Инициативата обединява 28 социално отговорни локации в района на Докторски паметник, които заедно със своите клиенти ще подкрепят усилията на фондацията да осигури шанс за развитие и щастливо детство на децата в ранна възраст. Всеки участник в кампанията - заведение, магазин или галерия - ще дари част от своята печалба за месеца в подкрепа на ранното детско развитие, а българската IT компания SiteGround ще удвои първите събрани 2500 лв.

С помощта на "Оборище дарява" специалистите от фондация "За Нашите Деца" ще продължат да оказват безвъзмездно психологическа, терапевтична и социална подкрепа на над 2500 деца и семейства до края на 2023 г. Всеки от участниците в кампанията е подбрал различен продукт, от който ще отчислява за каузата. Има за всекиго по нещо, но ние акцентираме на участващите заведения, сред които ресторанти, кафенета и магазини за храни и напитки. Всеки един участващ бизнес е посочен в сайта на иницативата.

Освен чрез закупуването на някой от продуктите с кауза, всеки може да подкрепи кампанията и като направи еднократно дарение или стане редовен дарител на фондацията.

Фондация "За Нашите Деца" е българска неправителствена организация, която през последните 30 години е подкрепила над 20 000 деца и семейства. Обединява специалисти в ранното детско развитие - социални работници, кинезитерапевти, логопеди, психолози, рехабилитатори, специални педагози и други професионалисти, посветени на целта да подкрепят децата в България в първите и най-важни години от живота им.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK