Марио Сандовал – гъделът на киселинната кухня
Статията е част от поредицата от репортажи от юбилейното 20-о издание на световния кулинарен форум Madrid Fusion
Кулинарни иновации вдъхновени от баските - мастър клас на лектори от Испания
Една от нaй-престижните кулинарни академии в света Basque Culinary Center (BCC) стъпва за пръв път в България, за да сподели знанията си с всички професионалисти и любители на модерната кухня.
Академията е оставила голям отпечатък върху развитието на Испанската кулинария и Баският регион не случайно е отличен с най-много ресторанти наградени със звезди "Мишлен" събрани на едно място.
Елате да се запознаете професори от BCC, с готвач, чиито ресторант е награден със звезда "Мишлен" и с водещи специалисти от България на специално организирани от списание "Бакхус" мастъркласове, част от 18-тото поредно издание на конкурса "Ресторант на годината AcquaPanna & S.Pellegrino" na 31 март в Sofia Event Center.
| КУЛИНАРНИ ИНОВАЦИИ, ВДЪХНОВЕНИ ОТ БАСКИТЕ |
Специално за събитието, пристигат двама професори по модерна гастрономия и иновации на BCC и ще изнесат мастърклас с демонстрация пред гостите на събитието на тема "Кулинарни иновации, вдъхновени от Баските".
Фернандо Паласио е работил в знаменити ресторанти в Испания като Mugaritz (2 звезди) и Diverxo (3 звезди). По-късно специализира в отделите за "Иновации и развитие" на Mugaritz и "Баския Кулинарен Център", където работи и до днес като изследовател и професор. Ще му партнира Адриан Леонели, доцент и преподавател по гастрономия в BCC.
| ДРУГИТЕ МАСТЪР КЛАСОВЕ ОТ ПРОГРАМАТА: |
Джорди Морера Сизар, международен консултант и рецептолог
Oбикновени продукти, необикновени техники
Виктор Мартин, ресторант Trigo, Валядолид
Jamon Iberico - от шедьовъра до ментето
Димитър Шопов, кулинарно училище Food Connection
Единение - забравените български рецепти и продукти
Цветан Димитров, ресторант "Космос", София
Вижте още за ресторант на годината »
Тeмите и лекторите са така подбрани, че да бъдат полезни за професионалистите от бранша и интересни за всички любители и ценители на кулинарията. По време на целия панел ще има осигурен симултанен превод на български език.
Класовете се продават с предварително запазване на места на ТУК започват от 10:30 ч. и приключват в 14:00 ч. Цялата програма и още информация може да откриете на сайта на събитието: bacchus.bg/top
Марио Сандовал – гъделът на киселинната кухня
Статията е част от поредицата от репортажи от юбилейното 20-о издание на световния кулинарен форум Madrid Fusion
Пако Ронсеро: един шеф-готвач между Michelin и Iron Man
Говори създателят на Sublimotion, смятан за "най-скъпия ресторант в света", който сега е на гастрол в Дубай
Ново място | FlavouRITs
Не/очаквания хибрид между кафето и коктейлите
От кухнята на Дьо Гол до телевизионната слава: Жак Пепен на 90
Инициатива "90/90" събира десетки шеф-готвачи от цялата страна в чест на френската кулинарна легенда
Гръцка Коледа в селото: празник на дома, трапезата и паметта
Там, където ароматът на мед, печено месо и глъчка от кухнята събират поколенията
Селекция: 9 вкусни адвент календара
Първият адрес за #безценни кулинарни моменти е UNICA by priceless
Ново място | Mova Cafe