Пролетна отмора
Рецепти за сезонни коктейли от Самет Али
Autumn-spiced Daiquiri * 50 мл отлежал тъмен ром
* 30 мл прясно изцеден сок от лайм
* 15 мл домашно приготвен сироп от круши и ябълки
Шейква се и се сервира. Преди наливане стените на чашите се обливат с бранка мента. Украсява се с дехидратирана круша и стрък мурсалски чай.
Frontier Fall * 50 мл отлежал бърбън
* 22,5 мл прясно изцеден сок от лимон
* 15 мл домашно приготвен сироп от смокиня и кардамон
* 10 мл амаро (италиански билков ликьор с нотки на карамел, тенденция за сезона)
Шейква се и се сервира върху натрошен лед. Украсява се с листа от салвия, дехидратирана смокиня и прах от сушени сливи.
A Walk in the Past* 45 мл отлежало шотландско уиски
* 30 мл домашно приготвен ликьор от дюля и индрише
* 1 барова лъжица сироп от виолетки и боровинки
* 2 даша домашно приготвен ликьор от зелени орехчета
Шейква се и се сервира. Украсява се с кора от лимон, дехидратирана роза и листо индрише.
Повече за Самет Али може да прочетете тук.
Рецептите са част от новия брой на списание Бакхус.
Пролетна отмора
Подправи си сам
Наздраве за второто издание на феста за натурално вино!
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От гроздето до божеството – виното като ритуал и храна като метаморфоза
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
Спортът и храната: ритуали на споделеност
Сексът & ГЛАДът
Сексът може и да продава, но вкусът остава.