Пролетна отмора
Рецепти за сезонни коктейли от Самет Али
Autumn-spiced Daiquiri * 50 мл отлежал тъмен ром
* 30 мл прясно изцеден сок от лайм
* 15 мл домашно приготвен сироп от круши и ябълки
Шейква се и се сервира. Преди наливане стените на чашите се обливат с бранка мента. Украсява се с дехидратирана круша и стрък мурсалски чай.
Frontier Fall * 50 мл отлежал бърбън
* 22,5 мл прясно изцеден сок от лимон
* 15 мл домашно приготвен сироп от смокиня и кардамон
* 10 мл амаро (италиански билков ликьор с нотки на карамел, тенденция за сезона)
Шейква се и се сервира върху натрошен лед. Украсява се с листа от салвия, дехидратирана смокиня и прах от сушени сливи.
A Walk in the Past* 45 мл отлежало шотландско уиски
* 30 мл домашно приготвен ликьор от дюля и индрише
* 1 барова лъжица сироп от виолетки и боровинки
* 2 даша домашно приготвен ликьор от зелени орехчета
Шейква се и се сервира. Украсява се с кора от лимон, дехидратирана роза и листо индрише.
Повече за Самет Али може да прочетете тук.
Рецептите са част от новия брой на списание Бакхус.
Пролетна отмора
Подправи си сам
Ново място | FlavouRITs
Не/очаквания хибрид между кафето и коктейлите
От кухнята на Дьо Гол до телевизионната слава: Жак Пепен на 90
Инициатива "90/90" събира десетки шеф-готвачи от цялата страна в чест на френската кулинарна легенда
Гръцка Коледа в селото: празник на дома, трапезата и паметта
Там, където ароматът на мед, печено месо и глъчка от кухнята събират поколенията
Селекция: 9 вкусни адвент календара
Първият адрес за #безценни кулинарни моменти е UNICA by priceless
Ново място | Mova Cafe