![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_2818592.jpg)
Liberte, egalite, disguste!
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_2739829.jpg)
Френско видео, което показва как да си сготвим "набързо и в един съд" паста карбонара, беше посрещнато на нож в Италия.
Видеото е качено в YouTube от френския сайт http://www.demotivateur.fr/ в края на март. Преседява си там съвсем невинно няколко дни, докато в началото на миналата седмица не го откриват достатъчно на брой италианци, искрено възмутени от материала.
Реакция има и от страна на най-големия производител на паста в страната, Barilla, защото във видеото се използва техен пакет фарфале. Във фейсбук страницата на компанията пише: "Отворени сме към всякакви вариации на карбонарата, но това вече е прекалено, désolé".
Проблемът е, че рецептата обръща с краката нагоре базовите правила за приготвянето на римската карбонара. Във видеото пастата се вари във вода, заедно с накълцания лук и бекон. Италианският гняв е достатъчно ясен в коментарите под видеото. В един от тях е даден съвет на французите: "Я си стойте при жабите и охлювите!", друг гласи "Liberte, egalite, disguste!",
Видеото вече е свалено от оригиналния сайт, но го намерихме тук:
http://www.huffingtonpost.it/2016/04/06/carbonara-video-barilla_n_9623422.html
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_2818592.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_2761982.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4655699.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4654126.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4649191.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4646110.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4646313.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4646503.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/z320_4616750.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/z320_4613283.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/z320_4612341.jpg)