Златната рецепта
Битката на Болоня да опази автентичото ragù alla Bolognese
Японска капка
На някои изглежда като огромна водна капка, на други – сълза, на трети - гръден имплант, но това всъщност е ... сладкиш. Идва от Япония, но кулинарното изобретение, наричано мизу, вече е световна мания.
"Капката" е вариация на традиционнния японски оризов десерт шинген мочи. В повечето случаи той е жълт, мек и лепкав, с консистенция на желе.
В случая, обаче, става дума за кристално прозрачна капка. Приготвя се от вода, захар и втвърдител, който да придаде съвършената му форма. Наричат го мизу (вода) шинген мочи, или просто мизу. Описват го като лек, деликатен и ефирен, който се топи веднага в устата. Единственото условие е да бъде погълнат в рамките на половин час. После - като всяка капка – ще се разлее.
За първи път се появява като сезонен десерт през лятото миналата година. Тогава става популярен в Япония, а с появата си тази година се превърна в световен хит. Засега може да се намери само в два от магазините на сладкарската компания Kinseiken.
Златната рецепта
Битката на Болоня да опази автентичото ragù alla Bolognese
Детска гадост
8 травмиращи спомена от менюто в детската градина
На кафе с Летисия
Вкусът към кафето може да се възпитава, като този към виното, смята master barista на петзведния хотел Le Meridien в Барселона
От кухнята на Дьо Гол до телевизионната слава: Жак Пепен на 90
Инициатива "90/90" събира десетки шеф-готвачи от цялата страна в чест на френската кулинарна легенда
Гръцка Коледа в селото: празник на дома, трапезата и паметта
Там, където ароматът на мед, печено месо и глъчка от кухнята събират поколенията
✪ Вила Мелник събира семейството на Широка мелнишка лоза в купажа Melnik Family Tree
Селекция: 9 вкусни адвент календара
Първият адрес за #безценни кулинарни моменти е UNICA by priceless
Ново място | Mova Cafe