Новини

"Вила Мелник" представи вината си в баварската столица Мюнхен

Ани Коджаиванова 27 март 2014, 17:09

Една от малките, но със силна индивидуалност български изби от най-югозападния регион на страната - "Вила Мелник", представи вината си Мюнхен в специална дегустация за почитателите на виното, търговци и специалисти от баварската столица. Домакини на дегустациите, на които собственикът на "Вила Мелник" Никола Зикатанов представи българските сортовете мелник и мавруд, бяха етно ресторант "Тангра" и ресторанта за италиански специалитети "Остерия".

Последният е и сред първите клиенти на "Вила Мелник" в Германия. В него българските вина са наредени редом до италиански водещи марки. "Да се предлага българско вино в италиански ресторант е не само любопитно, но и ценна препоръка за качеството на нашите продукти", каза инициаторът на дегустациите и ПР-консултант, който работи в Мюнхен, Димитър Станишев.
"Вила Мелник" получи покана за дегустация и сред клиентите на търговец за бутикови вина в близък до Мюнхен град. Друг търговец от Франкфурт пък се поинтересува за възможността да предлага продуктите й в Германия ексклузивно. "От нас зависи дали поставеното начало ще се превърне в трайно сътрудничество. Усилията ни по популяризиране на български продукти трябва да са постоянни", казва Никола Зикатанов.

В дегустациите, редом до наградените с няколко медала продукти на "Вила Мелник", Никола Зикатанов представи и за особеностите на мелнишкия регион. "Българските вина са сред най-добрите, но и най-неизвестните в Германия. Затова по-обещаващо е ние да търсим контакт с партньори и потребители, вместо да чакаме някой случайно да ни забележи", коментира Зикатанов при откриване на срещите.
Сред гостите на дегустациите бе и икономическият консул на България в Бавария Петър Георгиев.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK