Haute кухнята: 6 звезди Michelin в Банско
По следите на уникално (без да преувеличаваме) за България събитие
Кулинарните автографи на хотелите Кемпински
Има ли вашият хотел местно автентично ястие? Този въпрос задава Рето Витвер, Президент и главен изпълнителен директор на групата Кемпински на всички генерални мениджъри на хотелите Кемпински по целия свят.
На тържествено събитие управителното тяло демонстрира завидни кулинарни умения. От кебап в Ciragan Palace в Истанбул до бубур аям (пиле с овесена каша) в хотел Kempinski Jakarta в Индонезия.
Генералните мениджъри на хотелите Кемпински в България представиха достойно своите региони. Герд Руге, Генерален мениджър на Кемпински хотел Зографски София, приготви запечени агнешки котлети "Свети Георги" върху ризото с родопски манатарки и млечно-ментов сос, допълнени с традиционна салата. Генералният Мениджър на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, Атанасиос Манос, приготви шопска салата.
Всички 70 ястия са били приготвени и дегустирани в хотелското училище в Ландсхут. А мениджърският състав се справя изключително добре пред печката с малко помощ от съответните готвачи.
"Кемпински има уникално наследство в гастрономията и ние бихме искали да продължим тази традиция, като надграждаме нови умения и кулинарни фантазии. Накарах нашите генерални мениджъри да осъществят обещаното, като покажат уважение към местната култура на съответните региони", заявява в заключение Рето Витвер.
Haute кухнята: 6 звезди Michelin в Банско
По следите на уникално (без да преувеличаваме) за България събитие
Наздраве за второто издание на феста за натурално вино!
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От гроздето до божеството – виното като ритуал и храна като метаморфоза
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
Спортът и храната: ритуали на споделеност
Сексът & ГЛАДът
Сексът може и да продава, но вкусът остава.