Новини

На добър час, випуск 2013 на Кулинарна академия HRC

Василена Мирчева 25 октомври 2013, 15:23

Да се присъства на дипломиране винаги е приятно и трогващо - абсолвентите се вълнуват, зад гърба им са годините на учене, изпити, усилия, безсънни нощи, но също близки приятелства, споделени мигове и, разбира се, надежди за бъдещето. Роднините и преподавателите са горди, първите щракат с фотоапарати, вторите подмятат вътрешни шеги и закачки, атмосфера е уютна и семейна. Такава поне беше във вечерта на дипломирането на втория софийски випуск на Кулинарната академия HRC.

Усещането, че си поканен на семейно тържество се засилваше от персоналния подход, който имат в академията към всеки студент, поел по пътя на професионалното готварство. Част от завършващите отсъстваха, задържани от професионални ангажименти г из различни ресторанти в Европа и Азия.

Хубави думи на завършващите казаха собственикът на академията Фредерик де Холдер, един от основните им инструктори Ради Стамболов, както и директорката Мария Полименова, съчетаваща отговорностите си с истинско съпричастие, финес и ведрост. Личеше си искреността й, когато увери младите хора, че академията ще остане техен дом, в който винаги са добре дошли.

Церемонията се проведе в учебния ресторант на Академията "Таланти", който вече си извоюва признание сред софийската публика.

Първият випуск студенти на академията завърши през февруари 2008 в Добрич, където тя  е основана. Част от обучението и досега преминава там,  а също и в София. Втори и четвърти курс са практически стажове в чужбина.

Кулинарната част на програмата е създадена от  Робин Вияреал и се базира на френската кулинарна школа. През целия период студентите се обучават от първокласни преподаватели и преминават през всички позиции в професионалната кухня.

Бъдещето ще покаже дали сред дипломантите няма някой бъдещ Хестън Блументал, виждаше се обаче, че от следването ще имат хубави спомени.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK