ОТ БРОЯ: Безмесният герой
Григор Толев, когото знаете от пазара до Римската стена, разказва за вселената на гъбите
Фермерски пазар "Римска стена"
Фермерски пазар на Римската стена - симпатично, ентусиастко и носталгично събитие на две преки от Борисовата градинаФермерският пазар "Римска стена" направи първите си стъпки преди около месец и успя да привлече интереса на столичната публика.
Събитието все още не е прекалено популярно, което го прави особено симпатично и навяващо спомени от миналото на пазара отпреди застрояването на "Лозенец".
В две поредни съботи на 26-ти октомври и на 2 ноември организаторите канят на Фестивал на екологичната храна.
Тази събота - 26-ти октомври акцентът е тиквата. На място ще има работилници и приготвяне на печена тиква, сок от тиква, рачел и разбира се, традиционните вече хелоуински фенери.
Следващата събота е посветена на автентичните храни, ще има дегустации на хляб, сирене, мляко, вино.
Пазарът предлага възможност са се срещнете с производителите, да ги опознаете и да научите как да намирате техните стоки.
В дните на фестивала ще се предлагат и ръчно изработени украшения, играчки, лампи, козметика.
Ще има дегустации и представяне на различните стопанства, а също ателиета за деца.
Прогнозата също е в полза на пазара, така че в съботния ден може да се отбиете през Римската стена на път за разходка в Борисовата градина.
ОТ БРОЯ: Безмесният герой
Григор Толев, когото знаете от пазара до Римската стена, разказва за вселената на гъбите
"Манджа с грозде": Новият нюзлетър на "Бакхус"
Двуседмична селекция с най-интересното, ново и вкусно от света на гастрономията според екипа на "Бакхус"
От дисквалификацията до победата: Герман Гочев завоюва титла за България в Атина
Барманът е на първо място в състезанието Metaxa Twelve 2025
Острието на промяната
Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
Острието на промяната
Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025