От дисквалификацията до победата: Герман Гочев завоюва титла за България в Атина
Барманът е на първо място в състезанието Metaxa Twelve 2025
Slow Food пуска собствен пътеводител за вино
Международната еко-гастрономическа организация Slow Food наскоро публикува първия си наръчник за вино, писа сп. Decanter. Slow Wine 2011 беше официално представен вчера, по време на откриването на ежегодния панаир "Салон на вкусовете" в Торино.
Новият гид цели да се превърне в алтернатива на прочутия винен пътеводител на италианското издание Gambero Rosso, на което Slow Food доскоро беше партньор. В Slow Wine 2011 например няма точкови рейтинги - вместо тях оценките се базират върху конкретни качества - както на самите вина, така и на винарните, които ги правят. "Ние гледаме на нещата по-подробно - от лозята и методите за тяхното обработване, до самите изби и хората, които работят в тях", отбелязват авторите Джанкарло Гарилио и Фабио Джаведони. В съответствие с философията на Slow Food за насърчаване на местното производство книгата им съдържа единствено италиански вина, произвеждани в над 1800 винарни из цялата страна.
От дисквалификацията до победата: Герман Гочев завоюва титла за България в Атина
Барманът е на първо място в състезанието Metaxa Twelve 2025
Острието на промяната
Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
Независимият дух на малца
Само уиски, само независими дестилерии, редки бутилки и майсторство без компромис – Whisky Show Sofia 2025 превърна занаятчийството в мярка за стойност.
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
Първият азиатски бар, който печели титлата "Най-добър бар в света", е ода на римската простота – и я поднася със стил в Хонконг.