Новини

Отриване на Гурме зона Винария 2009

Бакхус 18 март 2009, 17:09

В палата № 7 на повече от 250 кв.м. се разполагат кухня на Гурме зоната, сцена и пространство за дегустиране на специално приготвени менюта от топ експерти. 29 фирми, представящи се с гурме продукти, имат свой щанд, на който посрещат посетители на Винария. Всеки ден в часовете между 10.00 и 17.00 гостите могат да наблюдават презентации на живо на експерти: готвачи, сомелиери, флористи.
"Гурме зона" е новост за Винария, чиято цел бе да обособи изложбена площ за компании производители и вносители на висок клас продукти. През дните на изложението тези деликатеси и класни напитки ще бъдат публично представени пред медиите и търсещите качество потребители. В рамките на програмата на "Гурме зона" ще бъдат направени демонстрации на висок клас продукти от най-големите експерти в България – готвачи и сомелиери.
Паралелната програма на Гурме зона включва гурме вечер в парк-хотел "Санкт Петербург" с авторско седемстепенно меню на Ивайло Рангелов, главен готвач на резиденс хотел "Арена ди Сердика", с партньорството на "Пикадили". Сомелиерът Таньо Шишков ще презентира подбрани вина от винарска изба "Тера Тангра", винарна "Патриа" – Италия и дистилерия "Русо" – Италия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK