Октоподът е за възхищение, не за ядене
Защо е редно мястото на едно от най-интересните същества на Земята да остане във водата
Lobster rights
С нов закон швейцарското правителство забрани кулинарната практика ракообразни да бъдат потапяни във вряла вода, докато са още живи.
Решението е взето след нарастващия брой изследвания, според които тези животни имат по-развита нервна система и може да изпитват болка. Въпреки тях все още няма единодушие или неоспорими доказателства по въпроса.
От 1 март всички лобстъри и подобни в ресторантите първо трябва да бъдат зашеметявани, или убивани с електрошок или "механично унищожаване на мозъка им". Освен това се предвиждат нови правила на транспортирането им. Сред тях е забраната да бъдат превозвани живи върху лед или в ледена вода. Това би следвало да става в естествената им среда - или солена вода.
Сваряването на живи лобстъри е забранено също в Нова Зеландия и в северноиталианската провинция Реджо Емилия.
Октоподът е за възхищение, не за ядене
Защо е редно мястото на едно от най-интересните същества на Земята да остане във водата
Протеиновите храни – мит и истина
Денят на мавруда – празник на българските сортове и на идентичността във виното
Наздраве за второто издание на феста за натурално вино!
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
Спортът и храната: ритуали на споделеност
Сексът & ГЛАДът
Сексът може и да продава, но вкусът остава.