Реклама

100 + 10 години достолепие

The Residence 13 юли 2021, 16:37

Широко затворени врати - първият в България ексклузивен частен клуб напомня на името на последния филм на Кубрик, защото зад портите на реставрираната сграда получавате усещане за уединение и зеленина в центъра на града, но всъщност тук светът за вас се отваря за преживявания, а достъпът до изключителното е в рамките на досега на ръката ви.
The Residence Exclusive Club се намира на жълтите павета, а от лятната му градина виждате най-стария университет в България. Може много да се каже за това как мястото е пропито от история от 1907 г. насам, когато сградата е построена за тогавашния кмет на София, но съдбата му през XXI век заслужава може би дори повече внимание. Преди 10 години след реновация до основи отваря като първия частен клуб, с ограничен достъп само за членове и техните гости. Лека усмивка в екипа, който е почти същият от самото откриване, предизвикват създалите се градска митология и предположения какво се случва зад стените на клуба.

А истината е едновременно по-обикновена и по-вълнуваща от всяко отгатване: отлична храна и една от най-силните винени листи у нас, великолепно поддържана градина, която през лятото събира членовете за тематични вечери, за винена вечер в България тук дойде и самият Анджело Гая. И стигаме до бара. Той е в отделно изречение, защото заслужава такова: много малко са местата по света, които носят титлата

Spiritual home of The Macallan

защото култовият скоч е почти безпрецедентно безкомпромисен кого нарича свой посланик. И The Residence е един от тези "свещени" духовни домове на напитката. В добрите барове по света ще видите няколко бутилки, а тук инвестицията е огромна - цяла стена с отлежали представители на един от най-уважаваните скочове в света ви посреща тържествено.

От самото отваряне преди 10 години създателите си поставят за цел да възпитават гурме култура у нас и да създадат пространство, където тя да се чувства намясто: клубът има трайно партньорство с ресторанта с три звезди Michelin в Бергамо Da Vittorio - през тях минава на обучение голяма част от екипа, обръщат специално внимание на шампанското и Dom Perignon тук е редовен домакин на забележителните мигове. Най-забележителният миг досега обаче - десетият рожден ден на The Residence, ще бъде отпразнуван с The Macallan под звуците на цигуларя Васко Василев.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK