Събития

Ресторант Таланти София

сп. Бакхус 09 октомври 2015, 14:36

Адрес: София 1142, ул. Петър Берон 9 (в района на НДК)
За резервации: 02/421 9068
http://restauranttalents.bg/;
https://www.facebook.com/restauranttalents
Работно време: от Понеделник до Събота: 11:00 – 22:00 часа

Младите таланти от Кулинарната академия HRC често впечатляват със завидно въображение и перфектно изпълнение.

Този път в главната роля е шеф Милен Златев – един от най-талантливите възпитаници на академията, трупал опит в 5-звезден хотел в Доха, Катар, и в награждаван ресторант със съвременна френска кухня в Лондон. Именно тя, френската кухня, е сред любимите му и

нейното влияние се усеща и в авторското меню на ресторанта.
 
Ще започнем със свежо гаспачо от краставица и мента с чери домати конфи и мус от козе сирене с пудра от маслини. Продължаваме с панакота от броколи с орехов чипс и емулсия от хамон. За основното ястие шеф Златев е заложил на патешко магре с карамелизирана тиква, аспержи и пудра от пуканки. И дано все още имате място в сърцето си за десерта, защото той е също толкова неустоим – шоколадов делис с желе от лайм, шоколадова пръст и медени трохи.

 Image and video hosting by TinyPic

Вечеря

(от 16:00 до 22:00 ч)

Меню, цена 42 лв.

Цената включва консумация по 125 мл от вид вино CONO SUR RESERVA ESPECIAL SAUVIGNON BLANC 2014 и CONO SUR RESERVA ESPECIAL PINOT NOIR 2013, 50 мл аперитив (водка Beluga) / 30 мл дижестив (коняк Hennessy Fine de Cognac), дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.

Супа: Гаспачо от краставица и мента с чери домати конфи и мус от козе сирене с пудра от маслини

Предястие: Панакота от броколи с орехов чипс и емулсия от хамон

Основно: Патешко магре с карамелизирана тиква, аспержи и пудра от пуканки

Десерт: Шоколадов делис с желе от лайм, шоколадова пръст и медени трохи

Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK