Събития

Наесен с песен

сп. Бакхус 09 септември 2015, 15:25

Меню

Комплимент

Севиче от треска

Сервирана с welcome drink шот студена Stоlichnaya vodka, 50 гр.

Салата

Салата с печена тиква, киноа, тиквени семки, козе сирене, мента и хариса дресинг.

Поднесена с коктейл, тип пунш със Stоlichnaya vodka

Предястие

"Кесадия" с точени кори, картофи, манатарки, овчи кашкавал, мащерка и салата от магданоз и червен лук.

Поднесено с Libaio chardonnay IGT Toscana Bianco, 150 мл.

Основно

Пушени свински ребра с пюре от пащърнак и сос от сини сливи.

Сервирано с Riserva Ducale Chianti Classico DOCD Riserva Rosso, 150 мл.

Десерт

Шоколадова панакота с канела и карамфил.

Поднесен с коняк Hennessy Fine de Coqnac, 50 гр.

Цена 50 лв.

 

Кой готви?

В моето семейство винаги и всички готвят и това е оказало голямо влияние върху моето разбиране и любов към храната. Първите стъпки в кухнята не си ги спомням, но мама още разказва как е намерила мен и сестра ми в кухнята на баба ми с 5 отворени пакета брашно и ние целите в бяло. Та, започнала съм с беля. Следващото голямо готвене беше по време на изпитите ми в НАТФИЗ, когато, за да не умра от нерви, бълвах паста в количество за малък семеен италиански ресторант в центъра на Рим.

Странното е, че до 18-19 годишна възраст не обичах да ям изключително много неща, след което започна един много дълъг процес на събуждане на любопитството и превъзпитание на кулинарните сетива. Връхната точка беше срещата с моят любим, който е шеф готвач и горд собственик на ресторант "Щастливото прасе", Джун Йошида. Той ми разкри цял нов свят от аромати, вкусове и комбинации и всичко приготвено с толкова много любов, страст, разбиране и отношение, че освен в него, се влюбих и в професията му. Оттогава насам съм все в кухнята, по пазарите, на някое кулинарно пътешествие, въобще навсякъде, където има храна и е вкусно. За мен храната е любов, както любовта е храна.

Помним Рене от участието й в Master Chef, a читателите на "Бакхус" всеки месец очакват с нетърпение появата й (след забавна и информативна обиколка по пазарите) в рубриката "Рене от пролет до зима".


Събитието се осъществява с любезното съдействие и подкрепа на демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.
Партньори на събитието са Hennessy Fine de Coqnac, Stоlichnaya vodka, изба Ruffino и дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino.

Местата за вечерята са ограничени, така че всеки, който иска да потвърди своето присъствие, може да заплати куверта предварително на банковата сметка, посочена по-долу и да изпрати името си и това на хората, с които ще присъства на [email protected], не по-късно от
25.09.2015 г. След тази дата, моля, да се свързвате с нас, за да проверите има ли свободни места.

Икономедиа АД

БАКБ АД СОФИЯ

BIC: BGUSBGSF

В лева: BG25BGUS91601002400000

Основание за плащане: Вечеря Бакхус

За повече информация:

тел.: 02/ 4615 464

[email protected]

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK