Събития

Седмица на Средиземноморската кухня на сп. Бакхус, 15 – 21 юни 2015

сп. Бакхус 05 юни 2015, 10:52

Дано да имате път към Банско в Седмицата на ресторантите на "Бакхус", защото двама чуждестранни шеф-готвачи ще ви очакват със специално подготвени менюта. Британецът Майкъл Уилкинсън (Кемпински) предлага пъстърва на тиган, поднесена с домашно приготвено талиателе, а южноафриканецът Жандре Сматс (Премиер Лъкшъри Маунтийн Ризорт) откликва с провансалска тиквена супа с джинджифил и пикантна орехова сметана.
Ако пътувате към Черноморието, спрете в Бургас. В Grand Hotel & SPA Приморец ще ви зарадват с рол от лаврак с рагу от аспержи и сос от червен хайвер.
Останалите четири ресторанта са в София, и то какви! В L’Instant шеф Антони Верест ще готви най-вкусното от детските си спомени в Южна Франция (ципура филе с рататуй, картофи гато с козе сирене и риган). В хотел Кристъл Палас ще опитате печен лаврак с маслини и аспержи върху сотиран бейби спанак и чери домати, а в ресторант 106 – кралски скариди с прошуто, филе от лаврак и пикантни калмари, сервирани с печени ароматни зеленчуци и рукола. Талантливите готвачи в "Таланти" се представят с две тематични менюта, в които има равиоли с тиквички, френско петле със зеленчуци. Има и много други изискани блюда, които сме описали в следващите страници.

ОБАДЕТЕ СЕ ДИРЕКТНО НА РЕСТОРАНТА И НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕЗЕРВАЦИЯ!
Цена на менютата - до 40 лв.

Партньорите на събитието са:
Дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, които отдавна изследват съчетаемостта на своите води с вината, които дегустираме, предоставени от Авенди ООД.
ВИНАТА са предоставени от Авенди ООД: 
Levent Sauvignon Blanc 2014
Enira Rose 2014

Аперитивът е предоставен от Леопард Трейдинг ООД:

Ouzo of Plomari

Дижестивът е предоставен от Авенди ООД:
КОНЯК Hennessy Fine de Cognac

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK