Платена публикация

На кулинарно пътешествие до Малта с шеф Тревор Портели в Кемпински Хотел Гранд Арена Банско

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско 26 юни 2019, 10:00

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско продължава да изненадва гумре любителите с нови тематични вечери през лятото. На 20 юли хотелът организира Малтийска вечер, където главният готвач Тревор Портели ще разкрие тайната на родната си кухня. С менюто си шеф Портели ни връща в спомените си от детството, изпълнено с вкуса на домашно овче сирене, аромата на традиционния за семейството неделен заек на фурна с дърва и прясно уловени калмари от тюркоазено синьото море. Заради изгодното си стратегическо положение, Малта е завладявана многократно от различни народи, оставили траен отпечатък и в кулинарията на малката островна държава, в която днес намираме следи от италианска, английска, испанска, провансалска и арабска кухня.

Четиристепенното меню на шеф Тревор Портели е съчетание от автентични вкусове и аромати и включва богат микс от най-типичните за Малта традиционни специалитети - известните малтийски наденици, овче сирене от Гозо, рибни деликатеси, класическото Браджоли с телешко месо, пълнени калмари, тиквички и печен заек. Интересно е вярването още от римско време, че консумирането на заешко месо разкрасява жените и още оттогава се е превърнало в едно от най-традиционните ястия, залегнало в малтийската кухня. Продуктите за кулинарното изкушение ще бъдат внимателно подбрани лично от шеф Портели и внесени директно от родната му Малта. За сладкия завършек на вечерята той е приготвил три различни класически десерта – топли рулца с ванилов сладолед, бадемова нуга и известната малтийска синица, която наподобява ароматна сладка баница. За синицата малтийският шеф разказва, че където и да я приготвя по света, тя се превръща в истински хит и гостите винаги го питат за рецептата. Всички ястия ще бъдат сервирани с чаша първокласно италианско вино според вкуса им с любезното съдействие на фирма БНК.

Ако желаете да се потопите във вкусовете на Малта, можете да резервирате специалния пакет за настаняване "Малтийска вечер", валиден от 19 до 21 юли 2019 или да направите резервация само за вечерята на следния линк: https://www.kempinski.com/bg/bansko/hotel-grand-arena/special-offers/maltese-night-package/.

Вдъхновен от скорошния си престой за обмяна на опит с шеф Реми Жиро в двузвездния Мишлен ресторант "Les Hauts de Loire" във Франция, шеф Тревор Портели ни поднася и още една кулинарна изненада с Провансалска вечер на 24 август. Гостите ще могат да опитат класически провансалски специалитети, приятно съчетани с най-известните провансалски розе, бели и червени вина Шато д‘ Есклан и изискано шампанско. Събитието е планирано да бъде различно от всички останали досега и ще ви пренесе в атмосферата на известните Сен Тропе партита на открито край басейна на фона на пленителната Пирин планина.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK