Платена публикация

Българското Каберне Совиньон стана едно от любимите вина на "DECANTER"

БРАТЯ МИНКОВИ 07 юни 2019, 13:00

За втори път в историята на конкурса Каберне Совиньон на изба Братя Минкови печели златен медал с 95 точки.

За 10 години, 4 от най-високите отличия са дадени на изба Братя Минкови - 3 златни медала и 1 златен трофей.

БРАТЯ МИНКОВИ Каберне Совиньон`17 спечели за втори път, голямата награда за качество – златен медал от най-престижния конкурс Decanter World Wine Awards. Отново с впечатляващ резултат от 95 дегустационни точки. Това е признание не само за изключителния труд, вложен от целият екип в създаването на емблематичния каберне совиньон, но и за изключително благоприятният тероар в района на Карнобат за отглеждане именно на този сорт. Ценители на виното вече нареждат българското каберне до тези от Калифорния и Чили, споделя Димитър Николов - единственият българин, който журира на Decanter.

"Тази година е изключително успешна за българските винопроизводители- вината на България спечелиха цели 3 златни медала, 18 сребърни и 27 бронзови. Заедно можем повече! Този успех ще помогне да повишим имиджа на нашата страна като производител на качествени вина от по-висок ценови клас", споделиха ключови международни търговци.

С Каберне совиньон "флиртуват" най-запалените енолози, уайнмейкъри, сомелиери и дегустатори от цял свят. Наречен е още кралят на винените сортове. Едни от най-впечатляващите вина, създадени на планетата са направени именно от него.

Многобройните международни награди, които Каберне совиньон донесе на избата доказват, че екипът е намерил правилната формула на успеха. Това е сплотената работа и уважението към идеите и таланта на всеки един от отдадените технолози, създаващи виното, превърнало се в емблема на района.

БРАТЯ МИНКОВИ Каберне Совиньон би могло да ви послужи като учебно вино ако искате да разберете с какво се отличават вината направени от този сорт. Притежават забележително сложен характер на вкуса, разкриващ се на пластове. Първоначално се появяват аромати на зрели черни горски плодове – касис, къпина, по-късно се откриват мента, кедрово дърво, анасон, допълнени от почвени нюанси, кремък и пикантни подправки. Финалът е дълъг и запомнящ се.", разказаха енолозите на златния медалист.

БРАТЯ МИНКОВИ Каберне Совиньон старее прекрасно в бутилка, превръщайки се с времето в изключително комплексно, елегантно и завършено вино. Способността му да отлежава дълго в бутилка се дължи както на високото съдържание на пигменти и танини, извлечени от добре узрялото грозде в процеса на продължително настойване, така и на продължителното му отлежаване в нови и стари френски барици, завършващи неговият сложен многопластов характер.

MINKOV BROTHERS Cabernet Sauvignon `17
• Сортове и произход на гроздето: Каберне совиньон от собствени лозя. Добивът е редуциран.
• Лозов масив и определящи особености за тероара: лозов масив, разположен на 1 км западно от избата, землището на с. Лозенец. Това са лозя, които са вече в 15-то плододаване.
• Гроздобер: ръчен, в касетки по 10-12 кг. Старт на гроздобера на 05.10.17 г, при достигната физиологична зрялост.
• Важни и определящи за крайния резултат особености на винификацията: прецизно сортиране на гроздето, провеждане на студена и постферментативна мацерации, виното не се стабилизира, използва се щадяща филтрация.
• Период на отлежаване, тип бъчви: 1 година в нови и стари френски бъчви.
• Период на отлежаване в бутилка преди влизане в продажба: 6 месеца до 1 година.

Тази година беше много успешна за изба Братя Минкови на най-взискателният и най-престижен конкурс в света, Decanter World Wine Awards 2019! Всички изпратени от избата вина бяха отличени. Ето и останалите ни медалисти:
- Minkov Brothers Cuvee 2017 – сребърен медал
- Minkov Brothers Reserva Cabernet Sauvignon 2016 – сребърен медал
- Le Photographe Pinot Noir 2017 – бронзов медал
- Le Photographe Cabernet Franc 2017 - бронзов медал
- Oak Tree 2015 - бронзов медал
- Déjà vu Sauvignon Blanc-Semillon - похвала

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK