Новини

Какво ни чака на... Бакхус Bar & Snack Fest

Бакхус 31 август 2022, 10:18

На 10 и 11 септември, на алеите пред НДК, всички гурмани ще могат да изразят най-добре себе си по време на дебютното издание на Бакхус Bar & Snack Fest.

StrEAT и Fish фестовете са запазената ни марка, но отдавна ни се искаше да сътворим нов вид събитие - такова, което да обединява любовта ни както към гурме света, така и към градската култура. Затова, броени дни преди празника на София, ви каним на Bar & Snack Fest, където пулсът на столицата ще бие в нов ритъм.
От 11 до 22 ч. и в двата дни ще намерите някои от най-добрите заведения и крафт продукти в алеите на парка на НДК, в частта пред Кино Кабана.

За хапване

Ресторанти с тематична кухня: месца на барбекю от The Holy Smokes BBQ, немски вурстове и наденици от Bismarck, гурме пиле и риба от Космос, азиатски благини от Moshi Moshi и KOTO, японски традиционни сандвичи от The Sando Shop, гьоза (и не само) от Hamachi-ni, прясна италианска паста от La Pastaria Pasta Fresca, вкусове от близки и далечни краища на света от Tomeko и специални апетайзъри, съпътствани от винени коктейли на Mastercard® DiVino бара.

Занаятчийски лакомства от Lakrids by Bülow, вкусно джелато от Gelato & Latte, алкохолни сладоледи от Светулката, канелени рулца с различни вкусове от Y Dough и френски палачинки от Le Soleil Crepes. Сред разнообразните хапки пък ще откриете гурме картофен чипс с испански зехтин от Elly's Supreme, киви чудеса от ферма Киви, деликатеси от Le Petit Quche, трюфел съвършенства от Spartacus Truffle, протеинови барчета от Cardinal Bites и кутии с продукти-изненада от Leckar Foods. И ако до момента не сте попадали на иновативната услуга Foodobox - на фестивала ще може да се запознаете с нея и да разберете как може всекидневно да допринасяте за изхвърлянето на по-малко храна.

За пийване

Бакхустниците са наясно каква слабост имаме към виното, та веднага ще се досетите, че фронтът е задоволително покрит: Apollo Winе с вина от цял свят, Moet Chandon Spritz за феновете на пенливото, Aya Estate Winery с най-доброто от родните почви и Fun Wine - за всички експериментатори, които не се страхуват от словосъчетания като шардоне с кафе.

Пивото е както винаги на възможно най-високо ниво с българските бири Айляк, Hills Beer, Cohones Brewery и Ша№5, а ако предпочитате баварско - Bierbox ще са на вашите услуги.

Коктейлите с китайска ракия на Moutai Kweichow и медовината на Bulgarian Honey Company са си направо собствени категории. Ценителите на кафето ще се зареждат с ароматните кофеинови специалитети на Bianchi Coffee, а La Chouette ще утоляват жаждата на късното лято със студен френски сайдер.

За финал оставяме авторските коктейли на най-добрите миксолози в страната. Фестът ще бъде осеян с pop-up баровете на любимите ви (извън)градски места. 5L Speakeasy Bar и Спутник излизат от своите леговища с ново меню, Tatratea ще въртят чаени коктейли, както само те умеят, а Whiskey & Gin Bar Sandak пристига директно от Пловдив с легендарната каручка.
Джин поклониците ще правят опашка пред Bulldog Gin, а малцовият апетит ще задоволяват барманите на Naked Malt и Jack Daniels. Най-чистата водка, Finlandia, ще посреща с освежаващи миксове, а най-ликьорено и богато на билки ще е на бара на Jagermeister Manifest. Безалкохолни коктейли също няма да липсват - тях ще откриете на бара на Schweppes, където ще може да се хидратирате с вода Банкя.

Събитието е изцяло безкешово, а съображенията са по-бързото и хигиенично обслужване. Всеки посетител ще може да плаща с кредитна/дебитна карта или с дигитален портфейл. И като става дума за хигиена - фирма Бонанза Бачорски ще се грижи да бъде чисто и спретнато през цялото време на двата фестивални дни, защото #неесрамнодасичистач.

За гледане и слушане

Освен удоволствия за небцето, планираме и богата храна за душата. На сцената ще слушате както музика на живо, така и ще гледате танцови изпълнения, кратки майсторски класове, кулинарни демонстрации, дискусии и мини изложба.

Гурме и култура от Шотландия и Ирландия, България и Балканите - съботният ден започва с музиката на Джейми Макдоналд и Ния Петрова, известни като The Peoples, обединяващи най-доброто от Ирландия и България под формата на китара и гласове. След тях ще чуем кратък майсторски клас, посветен на шотландското срещу ирландското уиски, а това неминуемо води до ирландски танци, в които ще ви предизвикаме да се включите, след като изпиете по едно. И за да е пълна еклектиката - вечерта завършваме с историята на ракията и музикалното изпъление на Echoo Balkan Samba, чието звучене трудно може да се опише, най-добре да се изживее.

The Peoples

Неделя ще премине под надслов Доминикана срещу Американа, а под това нямаме предвид футболен мач, а нещо далеч по-интересно: коктейли и музика. На първото ще ни учи дама, която идва от сърцето на Карибите, а пък бандата Latino Копелes ще омайва с латино, румба и фламенко с ориенталски мотиви. Накрая ще завършим с майсторска демонстрация на разликите и вкусовете на доминикански ром и американски бърбън.

Неделя вечер ще завърши с дискусия, посветена на София, водена от екипа зад инициативата The Sofianer - конкурс, вдъхновен от кориците на легендарното списание The New Yorker, за илюстрации на автентичния и разнообразен лик на столицата и живота на софиянци. Разговорът има за цел да инициира обществен дебат за това в какъв град искаме да живеем, а част от илюстрациите ще разгледате на феста.

Апелираме всички да следят страницата на събитието във Facebook, където всекидневно обявяваме участници и се актуализира информацията.

Билети
Възможно е предварителното закупуване на онлайн билети с цел избягване на опашки, както и на място в деня на събитието с минимално оскъпяване.

EVENTIM: https://bit.ly/Tickets-BarSnackFest
Bilet.bg: https://bit.ly/BarSnackFest-Tickets

Събитието се реализира с подкрепата на Столична община - Календар на културните събития.

Съогранизатор е Пазари Възраждане ЕАД.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK