Новини

World Class 2022 избира най-добрия барман на годината

Съдържание от Avendi 24 май 2022, 12:40

През международната академия Diageo Bar Academy за последните 12 години са минали и обучени завидните 400 000 бармани от 60 страни. World Class е състезанието, което насърчава развитието на бар културата и всяка година търси и отличава най-добрите миксолози.

България е част от конкурса през последните 8 години, а на 9 март и 27 април се проведоха два квалификационни кръга в страната, в които най-добрите бармани у нас премериха сили в приготвянето на изкусителни коктейли.
Надпреварата е оспорвана и само десетима души успяват да се класират за финала в София, където ще демонстрират завидни умения, опит и творчески почерк.

На 2 юни зад бара ще застанат:

Манол Лазаров
Виктор Христозов
Роберто Димитров
Крис Арсов
Самуил Куртев
Юлиан Христов
Румен Христов
Павел Ненов
Антон Русчев
Борис Марков


По време на българския финал участниците ще трябва да впечатлят журито от международни бар експерти, за да се преборят за титлата "World Class барман на годината за България", а победителят ще има тежката задача да посети далечна Австралия, където ще представи България на грандиозния световен финал в Сидни през септември.

Това е и мястото, където всички най-добри представители на бар индустрията ще обменят опит и знания, ще демонстрират умения и изобретателност, като оставят своя почерк на международната бар сцена. За първи път световните финали през 2022 г. ще включват едноседмичен фестивал на коктейлите, който празнува най-доброто от коктейлната култура на Сидни от 9-18 септември.




World Class е лидер в коктейлната култура. Състезанието се провежда всяка година в десетки държави по света, за да вдъхновява и провокира интереса към миксираните напитки. World Class е иноватор в преживяванията и културата на консумиране на коктейли, в центъра на които стоят висококачествени брандове от портфолиото Diageo Reserve: джин Tanqueray, водка Ketel One, ром Zacapa, скоч Talisker, скоч The Singleton, бърбън Bulleit, водка Cîroc, текила Don Julio и скоч Johnnie Walker. Всеки от тях е базиран на наследство, майсторска изработка и автентичност, използвайки качествени съставки в най-естествената им форма. Именно World Class е връзката между премиум дестилатите в индустрията и професионалистите, които създават страхотни коктейли, както и с любителите, които искрено им се наслаждават.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK