Новини

Wine & Spirits Show 2022: нови хоризонти, майсторски класове и презентации

Бакхус 01 април 2022, 18:00

Wine & Spirits Show 2022 накратко:
Кога: от 7 до 9 април 2022 - четвъртък, петък и събота
Къде: Интер Експо Център София, зали 5 и 6

Работно време:
7 април, четвъртък - 12.00- 19.00 часа
8 април, петък - 12.00-21.00 часа
9 април, събота - 11.00-19.00 часа

БИЛЕТИ: ТУК

От 7 до 9 април в Интер Експо Център ще се проведе второто издание на Wine & Spirits Show - единственото международно бизнес изложение, което представя целия бранш на виното, високоалкохолните напитки, бирите и коктейлите.

Wine & Spirits Show предлага и ценна съпътстваща програма от майсторски класове, лекции и презентации. Темите от света на виното, рома, уискито, крафт бирите и коктейлите безспорно са интересни, а и лекторите са на много високо ниво.

Wine & Spirits Show е съвместна продукция на DiVino и Интер Експо Център.

Производители, вносители и търговци, дистрибутори, ресторантьори, хотелиери, бармани, сомелиери - накратко всички професионалисти в този обширен бранш, ще се срещнат из щандовете на български и международни марки, повечето от които предлагат дегустация на място.

Кой е на Wine & Spirits Show 2022?

Изложители на Wine & Spirits Show са производители, вносители, търговци и дистрибутори на вино, бира и коктейли, а също на водка, уиски, коняк, джин, ром, анасонови напитки и други качествени алкохолни дестилати - както продукти на индустрията, така и висок клас занаятчийски напитки във всяка една категория. Силно е присъствието на българските производители, но разнообразието от вносни вина и спиртни напитки също е впечатляващо.

Повечето от напитките могат да бъдат дегустирани и купувани директно на щандовете на изложителите.

Билетът: вход към дегустации
и майсторски класове

Зала 5 е посветена на винените изложители, а в зала 6 освен високоалкохолни напитки и бири има обособен гурме кът с подбрани качествени деликатеси, зехтини, кафе, шоколад. Отвън посетителите ще разполагат със Street Food парк с разнообразна вкусна храна.

Входният билет за посетителите включва и достъп до нови знания - интересна паралелна програма от лекции, семинари и тематични дегустации, които се провеждат в семинарното пространство на зала 6.

Презентациите и майсторските класове са със свободен вход за посетителите на изложението. Необходима е предварителна регистрация чрез посочените линкове.

Важен акцент в съпътстващата програма са бизнес презентациите, изключително подходящи за винопроизводителите. Изпълнителните директори на Българската банка за развитие и Българската агенция за експортно застраховане ще представят подходящи финансови услуги и продукти, чрез които държавата се ангажира да подпомага най-вече малки предприятия.

Също в професионални рамки опитният винен консултант Йордан Русев ще предложи на ресторантьори, бармани, сервитьори, сомелиери и др. важна бизнес лекция на тема Как да постигнем максимална печалба от вино в ресторанта или бара.

Всички останали майсторски класове и презентации са интересни и подходящи както за професионалистите, така и за любознателните ценители на качествените напитки.

Независимата микропивоварна Hills ще представи Закона за чистота на бирата от 1516 г., който при тях действа и днес, стиловете пиво, технологията и енобирата или Weinbeere, която ще бъде и дегустирана.

Експертът по премиум дестилирани напитки Николай Нейков ще води дегустация на съчетания на 5 различни качествени скоч уискита с разнообразни храни.

Един от съдиите-дегустатори на Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles - Юлия Костадинова, ще разкрие някои от най-добре пазените тайни в света на ромовете и ще ни разходи из остров Гваделупа, за да опитаме 6 различни карибски агрикол ромове от легендарни дестилерии.

Вертикална дегустация на топ ниво ни предлагат югозападните ни съседи от Tikveš: по 3 големи реколти от две великолепни вина, които са истински звезди: Barovo Red от Северна Македония и Terrasse à l'Ombre от Южна Рона.

Заедно с винения експерт и лектор Яна Петкова ще се запознаем с Калифорния на виното и ще дегустираме 8 от над 50-те непознати досега на българския пазар калифорнийски вина, представяни на изложението от Департамента по земеделие на Съединените щати - обединява ги привлекателното съотношение между цена и качество и огромната грижа и внимание, с които са направени.

Яна Петкова ще води и още една свръх интересна презентация с дегустация на 7 необичайно интересни вина от лозя на голяма надморска височина в сърцето на Стара Европа - Испания и Италия, подбрани от портфолиото на Hedonist Wines.

Финалът на цялата програма ще е пъстър, вкусен и атрактивен като коктейлите, които Павел Памукчиев от Travel Cocktails ще ни научи да познаваме, миксираме, шейкваме и кръщаваме в неговата Интерактивна работилница.

Списък с майсторските класове
Предварителната регистрация е задължителна.

Принципи и стратегия за максимална печалба от вино в ресторанти и барове
Истинска бира, що е то?
Скоч уиски и храна: същност и ритуали
Българска банка за развитие представя нови продукти пред представителите на винарския бранш
БАЕЗ - Държавният гарант за сигурността на българския бизнес
Карибски ром агрикол от Гваделупа
Tikveš Châteaux & Domaines: Вертикална дегустация на Barovo и Terrasse à l'Ombre
Истинска бира, що е то? 2
Открийте вината на Калифорния
Високите вина на Европа - подбрана селекция от портфолиото на Hedonist Wines
Работилница за коктейли

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK