Уиски с... яйце: благотворителност за 2 млн. долара

София Павлова 24 март 2021, 10:11

Рядък комплект с ултралуксозни представители на няколко индустрии влезе в историята не само с цената, но и с каузата си: 30-годишна бутилка от най-старите ирландски уискита, яйце и часовник на Fabergé, и светият граал на пурите Cohiba Siglo VI Grand Reserva (2009) бяха продадени на търг за 2 милиона долара, а приходите отиват в помощ на болни от рак деца.

Дизайнерски нюх и отношение към детайла са вплетени в изцяло изработения на ръка Emerald Isle Collection комплект. Произведени са само седем такива кутии от тъмен орех, като съдържанието е дарено от Fabergé и Craft Irish Whiskey Co., а двата милиона долара са приход само от първата продажба - още 6 такива сета ще допринесат към общата сума, дарена за децата.
Видеото показва ценните предмети отблизо:


Източник: https://www.craftirishwhiskey.com/the-emerald-isle/

Ето какво включват кутиите:

Уиски от Craft Irish Whiskey Co.
30-годишно едномалцово (single malt), тройно дестилирано, то е изключително рядко и със забележителна история. Цветът е кехлибарен, носът - на шоколад и кленов сироп. Небцето е на мощни съчетания от кожа и тютюн, с по-елегантни нотки на пушек. По-деликатно се долавят череша, зрял банан и карамел, а послевкусът на коледни подправки придава безпогрешен завършек.


Пури от Cohiba
Тъй като естественият спътник на уискито е пурата, собствениците на всяка от седемте кутии ще намерят в нея и хумидор с две редки Cohiba Siglo VI Grand Reserva (2009), описани като "светия граал на колекционерските пури".

Яйце от Fabergé
Всяко яйце е ръчно изработено за впечатляващите 100 часа труд от 18-каратово жълто злато и се отличава с легендарния стъклообразен емайл на Fabergé. Зелените, белите и златни цветове на яйцето са препратка към ирландското знаме. Екстериорите на седемте уникални бижута са украсени с келтски възел, съставен от 104 диаманта. Непознаващ начало и край, той е олицетворение на вечността, любовта и приятелството. В истинския дух на Fabergé вътре откриваме изненада под формата на необработен изумруд от Замбия.


Часовник от Fabergé
Вдъхновени от "Седемте чудеса на Ирландия", всеки от седемте циферблата е различен от останалите шест. Altruist e обвит в розово злато и сапфирени кристали, водоустойчив до 30 метра. Всеки часовник е номериран с 1/1 в почит към уникалния дизайн и е завършен с кафява алигаторска каишка и катарама от розово злато.

Останалите шест комплекта от The Emerald Isle Collection ще бъдат пуснати на търгове и събития в ключови градове (все още неизвестно кои) до края на 2021 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK