Новини

Как да помогнем на любимите си заведения

Бакхус 31 март 2020, 12:47

Какво е първото нещо, което ще направите, когато извънредните мерки свършат? Най-вероятно ще излезете навън, за да се видите със семейството или приятелите си и рязко да скъсите социалната дистанция. И най-вероятното място да направите такава среща е някое от любимите ви заведения. Местата, където управителят ще ви посрещне с усмивка и ще ви настани на обичайната ви маса, сервитьорът ще помни кое е предпочитаното ви ястие, главният готвач ще приготви любимия ви десерт, а барманът ще ви направи коктейл по ваш вкус. Това са и хората, които, понякога несъзнателно за нас самите, са заемали немалка роля в ежедневието ни и са ни помагали да се чувстваме добре, дори когато сме били в лошо настроение. Точно това са хората, които в момента имат нужда от нашата помощ, защото този бранш е един от най-силно засегнатите заради извънредните мерки. В този бранш работят десетки хиляди хора, които са под голям риск да загубят работата си и хиляди заведения да затворят. А без тях, нашият живот също би се променил по начини, по които дори не си даваме сметка.

Затова ето няколко лесни начина, по които можем да помогнем на всички тези ресторанти, барове, стрийт фууд заведения и алкохолни магазини да преборят кризата, в която се намират.

Ресторанти

Да си поръчаме храна за вкъщи

Едно от изморителните решения, които трябва да взимаме много по-често вече е какво да сготвим днес за пореден ден, което ще се хареса на всички вкъщи. За да си отдъхнете, може да отделите една вечер в седмицата, в която да оставите някой друг да сготви вместо вас и да поръчате храна за вкъщи, да се облечете, все едно ще излизате навън и да прекарате една различна и забавна вечер. Все повече ресторанти вече предлагат опция за доставка на храна до вкъщи или за вземане на място, дори такива, които досега не са имали тази опция. Списъкът се увеличава ежедневно, затова най-добре е да следите техните фейсбук страници, където ще получите най-актуална информация. Някои заведения предлагат разнообразни дневни менюта, докато други залагат на седмични опции, което прави планирането на поръчките по-лесно и за нас, и за тях.

Ваучери

Извънредните мерки все някога ще бъдат прекратени и ресторантите ще отворят врати отново. Защо да не се подготвим за тези щастливи бъдещи моменти като купим подаръчен ваучер или за нас самите или за някой близък приятел, с когото ще отпразнуваме връщането към нормален ритъм на живот? Някои ресторанти предлагат такива ваучери на сайтовете си. Друг вариант е да се свържете директно с тях и да се разберете за детайлите по телефона. На помощ може да бъдат и сайтове като dineout.bg, които работят с голям брой заведения и предлагат опцията за личен или корпоративен ваучер за всеки ресторант, с когото работят в определен от вас ден.

Подаръци

Освен ваучери, някои заведения предлагат различни видове подаръци като например тениски с логото им, чаши за кафе или пък виното на заведението. Други пък предлагат продукти като сирене, готови сосове или чай, които може да си купите директно от тях.

И не трябва да забравяме, че в извънредни моменти като настоящия, бакшишът ще бъде по-оценен от всякога.

Кетъринг

Друг интересен начин да опитате нещо ново са кетъринг фирмите, които вече предлагат доставки до вкъщи. Само няколко примера за ежедневни вкусни менюта са RedDevil Catering, L'Instant Catering и Miam.
Кафе

Ако вече не сте го направили, абонаментът за хубаво кафе е една отлична идея. Специалистите в Chucky's, Drekka, Dabov, Columbus, Memento и други предлагат огромно разнообразие от добре изпечено кафе, което ще доставятдо дома ви.
Барове

Нощните заведения също пострадаха много заради извънредните мерки, но това не означава, че са затворени. Барове като By The Way и 5L правят доставки до домовете и даже онлайн партита, по време на които да прекарате една различна вечер вкъщи.

Магазини за алкохол

Една пълноценна вечеря се нуждае и от съответната хубава напитка. Тук на помощ могат да дойдат специализираните магазини за алкохол, които вече правят доставки до вкъщи, дори и късно вечер - например Seewines, Casavino, Vinello, Wine & Co, Enjoywine, Купаж, Tempus Vini и много други. Някои винарни също могат да ви помогнат като правят доставки директно до дома ви в цялата страна.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK