Новини

Победителите в "Ресторант на годината 2017 Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino"

Бакхус 30 март 2018, 11:38

За седемнадесета поредна година Бакхус раздаде наградите на най-отличилите се ресторанти в конкурса "Ресторант на годината 2017 Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino". Наградите бяха връчени на на 29 март в официална церемония, придружена от гала-вечеря с 6-степенно меню, подготвено в партньорство с престижната кулинарна академия Le Cordon Bleu London, най-успелият български готвач в чужбина - шеф Емил Минев и млади наши готвачи с международен звезден опит.

Ето и обявените победители след церемонията по категории:

Ресторант на годината Acqua Panna & S.Pellegrino:
- Niko’las 0/360 -
*
Модерна българска кухня:
- Космос -
*
Дебют 2017:
- aEstivum, Zornitza Family Estate -
*
Винена листа и напитки DiVino:

- aEstivum, Zornitza Family Estate -
*
Нова вълна - Гастробар:
- Grape Central -
- Jasmine -
*
Ресторант на читателите:
- Паваж -
*
Вкусно място:
- L’Étranger -
- Da Massimo -
*
Aвторска кухня

- ANDRé -
- Niko’las 0/360 -
*
Устойчиви практики Metro:
- Багри -
*
Най-добро обслужване:
- Преди 10 -
- Еste -
*
Най-добър екип:
- Cinecittà Osteria Italiana -

Столичният ресторант Niko’las 0/360 взе голямата награда.
Niko’las 0/360 бе предпочетен в силна конкуренция тази година, заради силния и сполучлив авторски почерк на главния готвач, добрата селекция на качествени продукти и видимия стремеж за надграждане в посока устойчиви практики.

Собственикът - шеф Цветомир Николов, е един от двамата шеф-готвачи, отличени и с приза за Авторска кухня, като другият отиде при шеф Андре Токев, ресотрант ANDRé.

Тази година конкурсът поднесе две изненадади под формата на специални награди. Първата - "Модерна българска кухня" - отиде при ресторант Космос заради усилията, които ресторантът полага в тази посока и иновативната си концепция, която раздвижи атмосферата в града.

Втората специална награда - за "Най-добър екип", бе връчена на Cinecittà Osteria Italiana, които впечатлиха екипа "Бакхус" с добрата си екипна работа и постоянно развитие.

Силно представяне направи и ресторант aEstivum в комплекса Zornitza Family Estate в село Зорница, близо до Мелник. Той взе приза за "Дебют" 2017, както и награда за "Винена листа и напитки DiVino", като победителят тази година се избира от професионалния екип на списание DiVinо, официални партньори на конкурса.

Kонкурсът "Ресторант на годината 2017 Бакхус Acqua Panna & San Pellegrino" се провежда вече 17 години. Ресторантите, които участват, са селектирани от екипа на "Бакхус" и са оценявани от журито на конкурса, което се състои от опитни кулинарни журналисти и сътрудници на екипа с богат опит и знания. Ресторантите са оценявани чрез професионално-разработен стандарт, който покрива 20 критерия. Те обхващат цялостното клиентско преживяване: менюто, продуктите, ястията, напитките, обслужването, съотоношението цена/качество, хигиената и интериора.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK