Новини

Голям праз или как се готви със статистически данни

Бакхус 10 октомври 2016, 13:39

"Храна за размисъл" е нов и вълнуващ проект на CredoBonum, който показва храната през призмата на политическите, социални и обществени гледни точки. Този четвъртък, 13 октомври, е откриващата изложба "Голям праз или как се готви със статистически данни" – дело на българо-австрийския колектив "PrazLab" - Весела Михайлова и Вероника Крен. До този момент двете имат солидно портфолио от проекти, изложби и публични пърформанси, в центъра на които е храната. С нейна помощ те представят официални статистически данни, факти или дори лични истории, които "превеждат" в готварски рецепти. Изложбата ще се открие официално от 18.30 ч. в галерия Credo Bonum.
Поредицата събития от "Храна за размисъл" продължава до 5 ноември:
- 15 октомври на фермерския пазар "Римска стена" ще има кулинарен пърформънс "БГ таратор" отново от "PrazLab" и открит разговор с публиката.
- 25 октомври в "Столова" by Roobar ще се случи първата по рода си вечеря, приготвена изцяло със спасени продукти, предоставени от Българската хранителна банка.
- 2 ноември "Апетитът идва с рекламата" в Cosmos Cowroking Space, български криейтив директори на няколко големи агенции ще представят селекция от реклами по темата под формата на изложба.
- 5 ноември закриващ полудневен форум "Тенджера под налягане", в бар "Спутник", с гост-лектори Райна Гаврилова, бивш заместник министър на културата; Велина Мавродинова, която ще говори за етиката в рекламите на храна и тяхната достоверност; Мариана Асенова, съосновател на фестивала за спомени Goat’s Milk - за традициите в готвенето; за хранителните банки и регулациите в ЕС ще разкаже повече Цанка Миланова, изпълнителен директор на БХБ, а готвачът Добрин Атанасов ще сподели опита си във food styling, както и за смисъла и идеята на дизайна на храна.

Всички отворени събития от "Храна за размисъл" са със свободен вход. Повече информация може да откриете на сайта на организаторите http://www.credobonum.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK