Новини

Победителите в конкурса "Ресторант на годината Бакхус, Acqua Panna & San Pellegrino"

Бакхус 31 март 2016, 22:12

За втора поредна година L’Instant е победител в конкурса "Ресторант на годината, Бакхус,
Acqua Panna & San Pellegrino".

Останалите победители в различните категории са:

- Este в категория "Авторска кухня"
- Мусала (Варна) в категория "Най-добър хотелски ресторант"
- Grape Central в категория "Най-добра селекция на напитките"
- Щастливото прасе в категория "Вкусно място"
- Пеликан (Бургас) в категория "Дебют 2015 Метро"

Ресторант на читателите е "Преди 10".

Наградите бяха обявени в четвъртък на официална церемония. На събитието бяха връчени и три допълнителни награди. "Преди 10" спечели специална награда от журито на конкурса за принос в съхранението на традиционната българска кухня. "Преди 10" взе и наградата на читатeлите на "Бакхус". Ваня Найденова стана млад готвач на годината.

Kонкурсът "Ресторант на годината, Бакхус, Acqua Panna & San Pellegrino" се провежда вече 15 години. Наградите се определят от независимо жури, в което влизат различни представители на кулинарната критика професионалисти и любители. Ресторантите се оценяват по различни критерии като избора на продукти, самото меню, как са сготвени ястията, дали отговарят на концепцията на ресторанта, взимат се предвид цените, дали описанията в менюто отговарят на това, което се сервира, голямо внимание се обръща на обслужването, хигиената, важни са интериорът и цялостното преживяване.

Читателската награда се определя след гласуване в сайта bacchus.bg. Титлата млад готвач се определя съвместно с професионалистите в HRC Culinary Academy.

По традиция специалната церемония за обявяване на наградите в конкурса преминава под формата на демонстрационна вечеря. На нея са поканени да се изявят едни от най-добрите шеф-готвачи в България.
Тази година ястия на демонстрационната вечеря предложиха: шеф-готвач Николай Петров, Млад готвач Ваня Найденова с ментор шеф-готвач Петър Йоргов, шеф-готвач Анри Донно, шеф-готвач Жоро Иванов, шеф-готвач Димитър Дамянов, шеф-сладкар Борислав Екзархов. Те показаха интересни съчетания, приготвени според най-актуалните техники в кулинарията. Водещи на церемонията бяха също добре известни лица от бранша шеф Ради Стамболов и Рене Йошида.

Партньори на Бакхус в организацията на конкурса са:

Генерален партньор Acqua Panna&San Pellegrino, Авенди
Основен партньор: Метро кеш енд кери България

Партньори:

Авенди Hennesy
Fine de Cognac, шампанско Veuve Clicqout, Monin
Трансимпорт водка Beluga Noble, вино Zelanos Z Chardonnаy Barrel 2014; Vina Laroche El
Chaparro Pinot Noir 2013, Chile; Chianti Classico Castello D’Albola 2012, Italy; Esporao
Reserva Tinto 2012, Portugal
Перно Рикар България - Chivas Regal 12 г. уиски
Фирма Rostar
HP
Подправките Kotanyi

Организационни партньори: Red Devil Catering, фирма Томеко, HRC Кулинарна академия и разбира се, SEC

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK