Места

Whiskey Fest Sofia се завръща с девето издание

Бакхус 27 септември 2022, 16:29

Само седмица след предстоящия Бакхус Fish Fest октомври продължава своя фестивален ход с Whiskey Fest Sofia - най-голямото и престижно уиски събитие в Централна и Източна Европа.

Тази година ще бъде девета за любимото събитие на всички ценители на кехлибарената напитка. От 7 до 9 октомври Sofia Event Center ще се превърнe в извор на водата на живота (eau de vie - чистият дестилат, преди да отлежи в бъчви), където ще бъдат представени

над 200 вида уиски от цял свят,

започващи от далечна Индия, през островни уискита, европейски класики и още изненади... а освен тях посетителите ще заварят и специална селекция на ром и коняк. Най-любознателните пък ще могат да се включат в образователни лекции и майсторски класове на топ специалисти в областта.

12 ще бъдат класовете с лектори

от различни държави, а водеща личност сред тях е Сирил Малд - световно име в малцовата общност, уиски и ром експерт. Малд е един от авторите на книгата Iconic Whiskey, посланик на Scotch Malt Whisky Society и съдия в европейски и световни състезания. Всички ентусиасти ще могат да се запишат за неговите майсторски класове на 7 и 8 октомври.

"Щастливи сме, че след две нулеви години се завръщаме и че отново ще се срещнем, ще пием по уиски, ще си говорим и ще се забавляваме. Уиски фестът е много повече от щандове с различни напитки. През всичките тези години се стремим да изграждаме вкус и хората истински да се наслаждават на поредната глътка. За любопитните имаме лекции и майсторски класове, в които всеки ще може да опита специална селекция уиски, да научи интересни факти за производството или просто да опита напитки, които ще бъдат ексклузивно на фестивала", споделя Младен Василев, организатор на Whiskey Fest Sofia 2022.

Всеки посетител, който обиколи над 20 щанда в зала уиски и събере печати в своята книжка-гид, ще може да участва в томбола, която ще се проведе в последния ден на фестивала.

Голямата награда е пътуване до дестилерията на Jack Daniels в Линчбърг.

Билети ще откриете тук, а в цената са включени еко раница, професионална дегустационна уиски чаша, както и книжка-гид с информация за всички участници на феста.

Whiskey Fest Sofia е от 7 до 9 октомври в Sofia Event Center. На събитието се допускат само лица над 18 години.

Нашият екип пожелава блажена дегустация за всички посетители.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK